Sötpotatispasta med grönkål och ädelostsås

Pauluns Sötpotatispasta med grönkål och ädelostsås - NY
Foto: köket.se

Sötpotatispasta med grönkål och ädelostsås

9 ingredienser

15 m

Pasta gjord på sötpotatis serverar med lättkokt broccoli och en pastasås på grönkål och ädelost. Snabbt, lättlagat och väldigt gott!

Läs mer om Paulúns Superpasta här >>

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Paulúns Superpasta Tagliatelle med sötpotatis
  • 250 g broccoli
  • 200 g grönkål (eller svartkål)
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 150 g ädelost
  • citron, saften
  • salt
  • peppar
  • 1 dl rostade pumpakärnor

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Koka broccolin i samma kastrull som pastan eller i en separat.
  3. Skölj kålen och dra bladen från stjälkarna. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs kålen. Slå över grädden när kålen sjunkit ihop och fått lite yta. Smula över ädelosten och låt smälta in. Smaka av med lite citronsaft, salt och peppar innan servering.
  4. Häll av pastan och broccolin och servera med den stuvade kålen. Toppa med rostade pumpakärnor