Sötpotatisgnocchi, vit sparris & ugnsbakade tomater

Sötpotatisgnocchi, vit sparris & ugnsbakade tomater
Foto: Tv4

Sötpotatisgnocchi, vit sparris & ugnsbakade tomater

Av: Mauro - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

Sötpotatisgnocchi med permesan serverat med smörstekt vit sparris och ugnsbakade tomater är en perfekt festmiddag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Gnocchi:

  • 500 g sötpotatis
  • 175 g ricotta
  • 2 dl parmesanost
  • 4-5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör

Tillbehör:

  • 4-5 vita sparrisar
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka basilika
  • pinjenötter
  • bladmix 500 g

Gör så här

  1. Skala och tärna sötpotatisen. Koka tills den är mjuk. Låt svalna och pressa till en slät konsistens. Blanda ner riccotta och parmesan samt salt. Tillsätt mjöl lite i taget och jobba till en deg. Den kan vara lite kletig men ska vara hanterbar med mjöliga händer.
  2. Koka upp en kastrull med vatten.
  3. Dela degen i 8 delar och rulla varje del till en fingertjock rulle. Dela i c:a 2 cm bitar. Rulla sen varje bit till en boll. Platta ut med en gaffel. Koka sedan bitarna tills dem flyter. Koka alla gnocchis. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Koka upp vitsparris i 5 minuter, de ska inte bli mjuka. Skär dem i mindre bitar. Ugnsbaka nu tomaterna i c:a 15 minuter.
  5. Stek gnocchis i smör tills dem blir gyllenbruna. På slutet tillsätt vitsparris, basilikablad och pinjenötter. (ca 15-20 min)
  6. Servera gnocchin på en bädd av småbladig sallad. Toppa med ugnsbakad tomat och riven parmesan.