Sotade silverlöksringar med blomkålskräm

1 röst
1 h 10 m
4

Mjukkokt silverlök som sotas och serveras med en blomkålskräm med kokosmjölk blir ett lite annorlunda och spännande tillbehör att servera till kött eller fisk. Passar även fint på egen hand som förrätt.

I det här receptet används en cirkulator för att tillaga löken enligt tekniken sous vide.


Visa mer
1 h 10 m
4

Du behöver

Bakad silverlök

  • 4 silverlökar, skalade och delade horisontellt
  • 2 msk schalottenlöksvinäger eller annan valfri vinäger
  • 5 kvistar färsk timjan
  • salt, peppar

Blomkål- och kokoskräm

  • 1 blomkålshuvud
  • 0,5-1 dl kokosmjölk
  • 2-3 msk citronsaft
  • salt, peppar

Garnering

  • röd oxalis

Gör så här

  1. Silverlöksringar
  2. Fyll en stor kastrull med vatten och sätt igång cirkulatorn på en vattentemperatur på 85 grader.
  3. Lägg lökhalvorna i en vakuum- eller zippåse. Häll vinägern över löken och salta och peppra. Lägg i timjankvistarna. Vakuumförslut alternativt förslut zippåsen och lägg den i cirkulatorn i ca 60 minuter.
  4. Ta ut löken ur påsen. Låt löken rinna av på ett papper.
  5. Blomkålskräm
    Ansa och dela blomkålshuvudet i större bitar. Koka dem i saltat vatten tills de är mjuka. Häll av i durkslag och låt rinna av. Mixa blomkålen och hälften av kokosmjölken i en mixer. Tillsätt resterande kokosmjölk vid behov. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.
  6. Sota löken på snittytorna i het och torr stekpanna.
  7. Dra isär löken i ringar. Lägg upp dem på fat och fyll lökringarna med blomkålskrämen. Dekorera med röd oxalis och toppa med lite flingsalt.
10 april 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept