Sotad laxrygg med marinerad rödkål och grönkålsskott med ingefära och apelsin

16 röster
4

Halstrad lax som serveras med fräst rödkål, fina grönkålsskott och apelsin. Fräsch middag med både juliga och asiatiska smaker.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g lax
  • salt
  • 1 bit ingefära, strimlad
  • 1 apelsin
  • 1 äpple fintärnat
  • 0,25 rödkålshuvud, fint skuret
  • 2 krukor grönkålsskott, plockade blad
  • 1 rödlök, finhackad
  • solrosolja
  • 2 msk soja
  • 1 tsk vinäger
  • 1 chili
  • 1 dl yoghurt

Gör så här

  1. Fräs rödkålen, rödlöken och äpplet i olja, smaksätt med rivet apelsinskal och ingefära. Låt fräsa i ca 2-3 minuter. Smaka av med lite soja, vinäger och salt.
  2. Filea apelsinen och plocka grönkålen.
  3. Stycka laxen i 4 bitar och sota/halstra den på hög temperatur så att den får fin färg, ca 2 min på var sida. Salta.
  4. Lägg upp alla grönsaker på ett fat, toppa med laxen och avsluta sedan naturell yoghurt med hackad chili.
22 december 2017

laddar fler recept

Laddar fler recept