Sotad laxrygg med marinerad rödkål och grönkålsskott med ingefära och apelsin

17 röster
4

Halstrad lax som serveras med fräst rödkål, fina grönkålsskott och apelsin. Fräsch middag med både juliga och asiatiska smaker.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g lax
  • salt
  • 1 bit ingefära, strimlad
  • 1 apelsin
  • 1 äpple fintärnat
  • 0,25 rödkålshuvud, fint skuret
  • 2 krukor grönkålsskott, plockade blad
  • 1 rödlök, finhackad
  • solrosolja
  • 2 msk soja
  • 1 tsk vinäger
  • 1 chili
  • 1 dl yoghurt

Gör så här

  1. Fräs rödkålen, rödlöken och äpplet i olja, smaksätt med rivet apelsinskal och ingefära. Låt fräsa i ca 2-3 minuter. Smaka av med lite soja, vinäger och salt.
  2. Filea apelsinen och plocka grönkålen.
  3. Stycka laxen i 4 bitar och sota/halstra den på hög temperatur så att den får fin färg, ca 2 min på var sida. Salta.
  4. Lägg upp alla grönsaker på ett fat, toppa med laxen och avsluta sedan naturell yoghurt med hackad chili.
22 december 2017

Laddar fler recept