Sotad laxrygg med marinerad rödkål och grönkålsskott med ingefära och apelsin

18 röster
4

Halstrad lax som serveras med fräst rödkål, fina grönkålsskott och apelsin. Fräsch middag med både juliga och asiatiska smaker.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g lax
  • salt
  • 1 bit ingefära, strimlad
  • 1 apelsin
  • 1 äpple fintärnat
  • 0,25 rödkålshuvud, fint skuret
  • 2 krukor grönkålsskott, plockade blad
  • 1 röd lök, finhackad
  • solrosolja
  • 2 msk soja
  • 1 tsk vinäger
  • 1 chilifrukt
  • 1 dl yoghurt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Fräs rödkålen, rödlöken och äpplet i olja, smaksätt med rivet apelsinskal och ingefära. Låt fräsa i ca 2-3 minuter. Smaka av med lite soja, vinäger och salt.
  2. Filea apelsinen och plocka grönkålen.
  3. Stycka laxen i 4 bitar och sota/halstra den på hög temperatur så att den får fin färg, ca 2 min på var sida. Salta.
  4. Lägg upp alla grönsaker på ett fat, toppa med laxen och avsluta sedan naturell yoghurt med hackad chili.
22 december 2017
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...