Sotad kalvcarpaccio med dillpesto och friterad västerbottensost

0 röster
4

Lyxig carpaccio med kalvrygg, örter och pankopanerad västerbottensost.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g kalvrygg
  • 2 kvistar dill, plus några kvistar till garnering
  • 5 msk pinjenötter
  • 2 kvistar basilika
  • 2 kvistar bladpersilja
  • 2 dl olivolja
  • 300 g västerbottensost
  • 1 äggula
  • 2 msk mjöl
  • 2 msk pankoströbröd
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Putsa kalvryggen fri från hinnor och senor och dela den på längden till 5 cm breda skivor. Värm en stekpanna väldigt varm och halstra/bränn sedan kalvryggsfiléerna runt om så att alla öppna snittytor får stekyta och lite bränt/sotat. Låt filéerna svalna, lägg dem på plastfilm och rulla in dem i en åtspänd rulle för att fixera kalvryggen.
  2. Lägg rullarna i frysen. Ta ut dem när de är frysta och spola dem snabbt i ljummet vatten, just så att plasten släpper från köttet. Låt ligga framme i 20–30 minuter, skär sedan tunna, runda skivor. Räkna med cirka 9 skivor per portion, som direkt placeras på en tallrik enligt bilden.
  3. Hacka dillen, basilikan och bladpersiljan grovt och lägg i en matberedare tillsammans med pinjenötterna, ¾ av västerbottenosten och olivoljan. Pulsmixa tills det blir en rätt grov massa, likt en pesto. Smaka eventuellt av med lite riven vitlök, svartpeppar och salt.
  4. Skär västerbottenosten i 16 kuber, sidorna ska vara omkring 4 mm, spara lite ost till garnering. Dubbelpanera sedan osten i mjöl, äggula och panko-ströbrödet och fritera i 170° i en fritös tills de är gyllenbruna. Lägg osten på hushållspapper och strö över lite salt.
  5. Salta och peppra på carpaccion för den rätta smaken, ringla 1 tsk olivolja på varje, klicka ut peston enligt bild och riv över den sista västerbottenosten. Garnera med några kvistar dill.
19 oktober 2016
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...