Sorbet på jordgubbar och nyponros

Sorbet på jordgubbar och nyponros
Foto: Tv4
My Feldt 2018
My Feldt 2018

Sorbet på jordgubbar och nyponros

5 ingredienser

40 m

”Många gånger har man vandrat i doften av nyponros och undrat hur man kan spara dem på burk. Spara dem med jordgubbar istället, där fastnar smaken i harmoni.” /My Fedlt

Ingredienser

portioner sats
  • 250 g rörsocker
  • 100 g vatten
  • 20 g limefrukt, saft
  • 15 blad nyponros
  • 1 kg färska jordgubbar, nyplockade

Gör så här

  1. Koka upp socker och vatten. Låt sedan sockerlagen svalna.
  2. Tillsätt limesaften i sockerlagen och mixa ner alla rosenblad i en kannmixer.
  3. Skölj och snoppa jordgubbarna och mixa även ner dem i sockerlagen.
  4. Kör smeten i en glassmaskin och servera i strut eller i en skål med jordgubbar.