Buljongen till den här fiskgrytan blir smakrik och får sting av kajennpeppar. Havskräftorna kan bytas ut mot kokta humrar, klyvda i två delar. Två humrar är lagom till 4 personer.
Ansa och skär champinjonerna i halvor. Skala och skär morötterna i bitar. Skiva majskolvarna i 2 cm-bitar. Tvätta och borsta potatisarna noga och dela dem i fyra delar, låt skalen vara kvar. Ansa och skär purjon i 4 cm långa stavar.
Koka upp buljongen. Lägg i potatis, morot, majs och champinjoner, krydda med salt, kajenn, dill och nypressad vitlök. Koka i 10 minuter, lägg i purjon och låt åter koka utan lock tills ca 1 liter buljong återstår.
Ta undan 4 dl av buljongen och koka upp den. Skär havskatt och lax i kuber och koka fisk och musslor i buljongen tills musslorna öppnar sig. Ta upp med hålslev. Rör ner crème fraichen i buljongen och häll tillbaka den över grönsakerna. Fördela grönsakerna med sin buljong i fyra djupa tallrikar. Fördela fisktärningarna, musslorna och havskräftorna över. Toppa med färsk timjan och servera med bröd.