Vitsen med den här soppan är att hitta en balans mellan smakerna, sötman i rotfrukterna och syrligheten i apelsin och ingefära. Du kan servera soppan både varm och kall.
Skala och hacka lök, sötpotatis, morot och potatis. Fräs alltsammans med vitlök i lite olivolja. Häll på hälften av buljongen och koka på svag värme tills allt mjuknat.
Mixa soppan slät och spä med resten av buljongen. Smaka av med lite riven ingefära och 1–2 msk apelsinjuice. Lite salt och peppar brukar inte heller skada. Soppan ska nu vara ganska tjock och krämig och smaka lite sött/starkt/syrligt.
Persiljedroppar: Kör en knippa persilja i mixer med 1/2 dl olivolja. Häll upp soppan i glas eller kopp och droppa olja över. Tips: Skulle det inte finnas sötpotatis i din butik så gör du en rotfruktssoppa på potatis och morot som ovan. Ersätt sötpotatisen med rotselleri.