Somrig sparrispaj

Somrig sparrispaj

9 ingredienser

45 min

Spana in vår vegetariska sparrispaj gjord på Aito Oat for Whipping. Perfekt till buffébordet eller sommarens picknicks.

Miljövänligt tips!
aito_whipping

Miljövänligt tips!

Använd Aito havrebaserade whipping.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 150 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • 5 ägg
  • 500 ml Aito Oat for Whipping
  • 150 g prästost, riven
  • 2 knippen grön sparris
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med att sätta ugnen på 180 grader (varmluft) eller 160 grader (konventionell).
  2. Dela smöret till mindre bitar och lägg det i en bunke tillsammans med mjölet. Nyp sedan ihop det till en grynig massa. Häll i vattnet och knåda ihop allting till en fast deg. Tryck sedan ut degen i en pajform och gör små hål i botten och runt kanterna med en gaffel. Ställ in pajformen med pajdegen i frysen i ca 15 min så att den sätter sig och håller fyllningen bättre.
  3. Grädda först pajskalet en stund i mitten av ugnen, i ca 10 minuter. Tag under tiden bort den hårda delen längst ner på sparrisen och skär dem sedan till slantar, ca. 0,5 cm breda. (Spara knopparna hela för att garnera med!)
  4. Vispa ihop Aito Oat for Whipping, ägg, salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan. Lägg den rivna osten och sparris-slantarna i pajskalet, häll sedan över äggblandningen och garnera med sparrisknopparna. Ställ in i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
TIPS!
Tips från Aito!
Glutenfri äppelsmulpaj

Tips från Aito!

Fler mjölk- och glutenfria recept hittar du här

Läs mer