I samarbete med Plivit Trade

Somrig smörgåstårta med tonfisk och avokado

30 m
4 - 6
Spela video Somrig smörgåstårta med tonfisk och avokado
Foto: köket.se
30 m
4 - 6

Du behöver

  • 9 skivor formfranska

Fyllning:

  • 2 avokado
  • 1 dl majonnäs
  • 2 burkar argeta tonfisk
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 röd lök, hackad
  • salt

Topping:

  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 burk röd stenbitsrom
  • 3 sparrisar
  • 2-3 polkabetor
  • 1 ask ärtskott
  • 1 citron, i skivor
  • Penséer eller andra ätbara blommor

Gör så här

  1. Skär av kanterna av brödet och lägg tre skivor bredvid varandra.
  2. Rör samman tonfiskpastej, crème fraiche, hackad rödlök och en nypa salt. Bred ut 2/3 av röran på bröden. Lägg tre till skivor bröd ovanpå.
  3. Skiva avokadon tunt. Bred ut ett lager majonnäs på bröden och lägg ut den skivade avokadon. Lägg på det sista lagret med bröd. Fördela resterande tonfiskröra på toppen av smörgåstårtan.
  4. Blanda majonnäs och crème fraiche och bre på runt om tårtan. Råhylva sparris med hjälp av en potatisskalare och hyvla polkabetor tunt på en mandolin.
  5. Dekorera kanterna av tårtan med polka betor och garnera toppen med rom, sparris, ärtskott, citron och ätbara blommor.
Kommentera receptet

Fler goda recept