Somrig rostbiff med lyxig potatissallad

Somrig rostbiff med lyxig potatissallad
Foto: Daniel Ohlsson

Somrig rostbiff med lyxig potatissallad

19 ingredienser

1 h

Det här är en lättlagad rätt där den hemgjorda majonnäsen gör potatissalladen extra god. Och allt går att göra i förväg! /Signe

TIPS: Allt blir så mycket vackrare och godare med lite rucola också.

Ingredienser

portioner

Rostbiff

  • 400 g rostbiff
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Potatissallad

  • 10 potatisar
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 1 rödlök, finhackad
  • salt
  • svartpeppar

Majonnäs

  • 1 ägg
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm vitpeppar
  • 2,5 krm salt
  • 2 dl matolja

Tillbehör

  • sockerärtor
  • körsbärstomater
  • rädisa
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krydda rostbiffen med salt och peppar. Stick in en stektermometer i köttets tjockaste del och lägg det i en ugnsform. Stek i nedre delen av ugnen tills köttets innertemperatur är 60–65 grader. Låt svalna.
  3. Koka potatisen i saltat vatten och låt svalna.
  4. Gör majonnäsen genom att mixa alla ingredienser med en stavmixer till en krämig sås.
  5. Förväll sockerärterna i lättsaltat vatten.Dela potatisen i tärningar. Blanda ihop majonnäs, gräddfil, rödlök
  6. och potatis i en skål. Smaka av med salt och peppar och ställ potatissalladen i kylskåpet.
  7. Skär köttet i tunna skivor.
  8. Servera potatissalladen och köttet med skurna körsbärstomater, rädisor och sockerärter. Garnera rostbiffen
  9. med färska timjankvistar.