Somrig pavlova med jordgubbar

Somrig pavlova med jordgubbar

14 ingredienser

1 h 30 m

Jordgubbar med en len vaniljkräm, kan det bli mer somrigt? Servera med Briska Jordgubb och Rabarber för en extra dimension av jordgubbsmaken i denna somriga pavlova.

Tips från Briska!
Briska Jordgubb 0,5 %

Tips från Briska!

Servera gärna med Briska Alkoholfri Jordgubb!

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6

Pavlova

  • 4 äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk vaniljsocker

Vaniljkräm

  • 2,5 dl mjölk
  • 0,5 vaniljstång
  • 3 äggulor
  • 0,75 dl strösocker
  • 1,5 msk majsstärkelse
  • 25 g smör, mjukt

Servering

  • 2 dl vispgrädde
  • 500 g jordgubbar
  • 2-3 msk kokos, rostad

Gör så här

Pavlova

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa upp äggvitan och tillsätt lite socker i taget under fortsatt kraftig vispning. Vispa sedan i vinägern.
  3. Vispa marängen 2–3 minuter tills sockret smält.
  4. Vänd i maizena och vaniljsocker.
  5. Häll marängsmeten i en spritspåse med en liten stjärntyll. Rita upp cirklar som är ca 10 cm i diameter på ett bakplåtspapper, lägg pappret på en plåt.
  6. Spritsa först en rund bottenplatta och bred ut i ett tunt lager med en palett (ca 0,5 cm) och spritsa sedan toppar runt cirkeln.
  7. Sätt in plåten i ugnen och sänk värmen till 100 grader. Grädda i 45 minuter. Öppna ett par gånger och släpp ut ånga. Öppna ugnen och sänk värmen till 100 grader.
  8. Grädda ytterligare i ca 30 minuter tills marängerna känns torra. Ta ut marängerna och låt dem kallna på plåten.

Vaniljkräm

  1. Häll mjölken i en kastrull.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstången och fröna i kastrullen.
  3. Vispa ihop äggulor, socker och maizena.
  4. Koka upp mjölken och häll den över äggulorna. Häll tillbaka i kastrullen och värm till första bubblan, vispa under tiden.
  5. Passera genom en sil, vispa i smöret och sätt plastfilm över. Låt svalna.

Servering

  1. Vispa grädden och skiva jordgubbarna.
  2. Spritsa eller lägg vaniljkrämen med en sked i varje pavlova. Spritsa eller lägg på vispgrädde. Fördela jordgubbarna över grädden och strö över kokos.
TIPS!
Fler tips!
Sangria med smak av Briska Svarta vinbär

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda recept med Briska Cider.

Läs mer