Somrig matjeswrap med krispig pak choi och lingonchutney

Abba Somrig matjeswrap med krispig pak choi och lingonchutney
Foto: köket.se

Somrig matjeswrap med krispig pak choi och lingonchutney

14 ingredienser

20 min

Denna matjeswrap är to die for! Toppat med västerbottenost och lingonchutney blir den en vinnare i sommar!

Abba Klassisk matjes
Abba Klassisk matjes produkt 2022

Abba Klassisk matjes

En klassiker med given plats vid midsommarfirandet, julbordet och påskbuffén.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 mjuka tunnbröd
  • 1 förp Abba klassisk matjes
  • 1 pak choi
  • 50 g ärtskott
  • 4-6 färskpotatisar, kokta
  • 1 dl Västerbottensost
  • 1 dl gräddfil
  • smör, till tunnbröden

Lingonchutney

  • 2 dl lingon (frysta eller färska)
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 2 msk rörsocker
  • 1 msk honung

Gör så här

Lingonchutney

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör tills den är mjuk och tillsätt sockret och bryn i några sekunder. Tillsätt resten av ingredienserna och koka ihop till en krämig konsistens. (Matjeswrappen blir självklart god med rårörda lingon eller lingonsylt också.)
  2. Om du vill, börja med att breda smör på tunnbrödrullarna. Lägg ut pak choi-blad och ärtskott samt skivad färskpotatis. Klicka ut gräddfil, strö västerbottenost, montera matjesill och lingonchutney på toppen. Vik ihop och njuuuut!
TIPS!
Abba tipsar!
Abba tonfiskwrap

Abba tipsar!

Här hittar du fler recept på enkel sommarmat med tonfisk och sill.

Läs mer