Somrig laxsallad med jordgubbar och ärthummus

somrig-laxsallad-med-jordgubbar-och-arthummus NY.
Foto: Köket.se

Somrig laxsallad med jordgubbar och ärthummus

18 ingredienser

30 min

Här är sommarens godaste sallad! En mättande och färgglad laxsallad med pärlcouscous, sockerärtor, rädisor, fänkål, jordgubbar och ärthummus.

Ljusgårda svensk sallad
Ljusgårda produkt VIT bakgrund

Ljusgårda svensk sallad

Sallad som du kan äta med gott samvete - året om! En klimatsmart sallad som är odlad inomhus, utan bekämpningsmedel.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Ljusgårda Krispsallad
  • 2 port pärlcouscous
  • 1 fänkål
  • 100 g rädisa
  • 100 g sockerärtor
  • 250 g jordgubbar
  • 4 laxfiléer
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning

Ärthummus

  • 250 g gröna ärtor
  • 1 dl färdigkokta kikärtor
  • 3 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 msk tahinipasta
  • 1 msk citronsaft, färskpressad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pärlcoucous enligt anvisningarna på förpacknnignen.
  2. Skölj alla grönsaker. Skiva fänkålen tunt, dela rädisorna i kvartar, halvera sockerärtorna på längden och dela jordgubbarna.
  3. Blanda grönsakerna tillsammans med krispsallad och couscous.
  4. Mixa alla ingredienserna till ärthummusen till en kräm. Smaka av med salt, peppar och citronjuice.
  5. Salta och peppra laxen och stek direkt i en het panna med lite olja, ca 3 minuter på varje sida.
  6. Servera laxen och hummusen tillsammans med salladen.
TIPS!
Fler tips!
Ljusgårda headerbild

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda recept från Ljusgårda sallad.

Läs mer