Somrig biskvi

Somrig biskvi
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Somrig biskvi

9 ingredienser

En somrig biskvi som passar bra att avnjutas på en picknick. 

På bilden syns Tuvas variant på sommarbiskvi dekorerad med jordgubb och lime.

Ingredienser

portioner biskvier

Botten

  • 140 g mandelmassa
  • 5 msk strösocker
  • 1 äggvita

Neutral smörkräm

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 3 dl florsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • egen smaksättning
  • choklad, valfri färg smält att doppa i

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Riv mandelmassan på ett rivjärn och blanda med sockret. Blanda i äggvita pö om pö så att den blir klumpfri.
  3. Spritsa ut bottnar ca 3 cm i diameter.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  5. Vispa smör,florsocker och vaniljsocker luftigt. Vispa ner äggulan. Smaksätt och färgsätt.
  6. Lägg på smaksatt smörkräm på dom avsvalnade bottnarna. Kyl biskvierna med smörkräm innan de doppas i choklad.
  7. Smält choklad - vit, mjölk eller mörk att välja mellan doppa biskvierna i choklad.