Sommarsval hallonmoussetårta

Sommarsval hallonmoussetårta
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sommarsval hallonmoussetårta

10 ingredienser

Den här tårtan har massor av sommarsmak och passar extra bra att tillaga i sommarstugan eller i båten som saknar ugn. Ett par timmar i kylskåp är allt som krävs. På vintern lagar du den för sommarkänslans skull.

Ingredienser

portioner
  • 250 g digestivekex
  • 100 g smör
  • 8 dl hallon
  • 2 äggvitor
  • 3 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 gelatinblad

Till dekoration:

  • 4 msk röd vinbärsgelé
  • 20 hallon

Du behöver också:

  • form, med löstagbar kant

Gör så här

  1. Låt smöret bli mjukt. Krossa kexen och blanda samman smör och kexsmulor. Det går även bra att mixa. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Blötlägg gelatinbladen och smält dem försiktigt på svag värme.
  2. Mixa hallonen tillsammans med florsockret. Rör ner de smälta gelatinbladen under vispning. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa även grädden. Vänd sedan ner äggvitor och vispgrädde i hallonsmeten. Smält vinbärsgelén på svag värme.
  3. Häll smeten i formen och droppa över gelé. Tryck ner hallonen och låt stå kallt ett par timmar i kylen.