Tunnbröd på stekhäll

20 min
8 st
Tunnbröd på stekhäll
Foto: TV4/Alexander Kvist

Enkla tunnbröd gjorda på endast fyra ingredienser. Du tillagar dem på stekhäll eller i stekpanna. Varken ugn eller jäst behövs!

3 juli 2014
20 min
8 st

Du behöver

  • 2-3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 dl öl eller vatten
  • 1,5 msk rapsolja

Gör så här

  1. Blanda torringredienserna med vatten/öl och olja i en degbunke.
  2. Knåda degen länge för ett gott resultat.
  3. Rulla degen och dela i 8 lika stora delar.
  4. Kavla ut till tunna rundlar, ca 2 mm.
  5. Stek hastigt i varm stekhäll eller het stekpanna tills de fått färg. Om bröden blir för spröda, blöt upp dem lite genom att stänka lite vatten på dem.
Kommentera receptet

Fler goda recept