Tarte med sommarbär

10 röster
20 min
4

Ernsts härliga paj på smördeg med fäska bär. En efterrätt med smak av sommar!

Se fler recept från

Sommar med Ernst


Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

Pajskal

  • 1 ark smördeg
  • 1 st ägg

Fyllning

  • 3 msk lemon curd
  • 1 l jordgubbar
  • 180 g blåbär
  • 4 msk aprikosmarmelad
  • 2 msk mandelspån

Gör så här

  1. Pajskal
    Rulla ut degen på mjölat bord.
  2. Kavla ut den lätt.
  3. Vik in kanterna för att skapa en ”sarg”. Tryck till sargen lätt med en gaffel och picka lite hål i botten på degen för att den ej ska resa sig.
  4. Pensla degen med ett vispat ägg.
  5. Förgrädda i ugnen på 225 grader mellan 5-10 minuter tills att den fått färg.
  6. Fyllning
    Smeta ut lemon curd på den gräddade degplattan.
  7. Lägg därefter på bären i rader, eller blandat – du kan själv hitta på snygga formationer och mönster.
  8. Smält 4 msk aprikosmarmelad i en kastrull och ringla över den smälta marmeladen på bären.
  9. Strö till sist över mandelspånen.
  10. Serveras med vaniljglass eller vispad grädde.
22 augusti 2011

Fler goda recept