ca 6-8 skivor lövbiff av fransyska (eller innanlår)
ca 1 dl senap
2 gula lökar, finhackade
ca 300 g rökt fläsk, i skivor
smörgåsgurka, skivad (efter smak)
tandpetare
2 msk smör
rapsolja
5-7 dl vatten
1 dl spad från smörgåsgurkan
peppar, nymalen
1 tsk senap
2 kalvbuljongtärningar
salt
2 dl vispgrädde
Gör så här
Lägg ut lövbiffsskivorna och stryk på senap, fördela en nypa hackad lök på varje lägg sedan på fläsk och smörgåsgurka. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
Bryn rulladerna i smör och rapsolja i en stekpanna så att de får fin stekyta.
Lyft upp rulladerna och lägg över i en stekgryta tillsammans med resten av den finhackade löken.
Slå på vattnet och deglasera stekpannan rulladerna har stekts i. Låt koka ihop och häll sedan det över rulladerna i stekgrytan.
Tillsätt vatten, smörgåsgurksspad, svartpeppar, en rågad tesked senap och två kalvbuljongstärningar, täck med lock och låt sjuda på medelvärme i ca 30 min. Provstick med en gaffel och kolla så att köttet känns mört.
När rulladerna är klara, lyft ur dem från grytan.
Ta vara på spadet och gör en gräddsås av det. Tillsätt bara grädde och låt det koka ytterligare en stund och ta av locket så att det 'kokar ner' till en lagom såskonsistens.
Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt färskpotatis, primörer och pressgurka.