Bruchetta med ruccolakräm

8 röster
10 min
4

En god bruschetta blir ännu mumsigare med Ernsts egen ruccolakräm.

Visa mer
10 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 st baguette
  • 150 g ruccolasallad
  • 150 g västerbottenost
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 st klyftor vitlök (efter tycke & smak)
  • 1 knippe rädisor, för garnering
  • 1 st citron
  • 2 msk honung
  • 1,5 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 dl riven starkost
  • peppar från kvarn

Gör så här

  1. Skär baguetten i skivor ca 3 cm tjocka. Grilla sedan brödskivorna på grillen tills de får en fin grillyta på varje sida.
  2. Lägg ruccolan i skål. Hacka vitlöken i bitar och tillsätt till ruccolan.
  3. Tillsätt olivoljan, solrosfrön, salt, vit balsamvinäger, honung och blanda.
  4. Tillsätt 150g riven västerbottenost och saften från en halv citron. Tillsätt även sesten (det yttersta skalet) från en halv citron. Blanda och smaksätt med peppar från kvarn.
  5. Mixa allt med en stavmixer till en kräm. Lägg en klick av krämen på brödet och garnera med skivade rädisor.
16 juni 2010

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept