Solig äggröra

solig äggröra
Foto: Daniel Ohlsson

Solig äggröra

12 ingredienser

15 m

Lyxa till helgfrukosten och bjud familjen eller dina kompisar på en lättlagad, härligt krämig äggröra. Passar till nästan allt!

Tips! Äggröra passar till jättemånga olika saker! Servera den till frukost med stekt bacon eller korv. Blanda i skinka och finhackad gräslök och servera med sauterade körsbärstomater (stekta långsamt i mycket olja). Eller rosta en bit surdegsbröd, lägg på en skiva god ost och kanske skinka och toppa med äggröran. /Inez

Ingredienser

portioner
  • 8 ägg
  • 3 msk vispgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar, nymald
  • 1 msk smör, till stekning
  • 1 msk smör

Gott att ha till

  • bacon, stekt (eller korv)
  • rökt skinka
  • gräslök, finhackad
  • tomat, sauterade
  • surdegsbröd, rostat
  • lagrad hårdost

Gör så här

  1. Knäck äggen och vispa dem lätt med grädde och kryddor i en skål.
  2. Smält 1 matsked smör på låg värme i en stekpanna eller gryta.
  3. Häll smeten i pannan och rör sakta med en träsked, så att smeten klumpar sig samtidigt som den håller sig krämig.
  4. Ta äggröran från värmen och rör ner 1 matsked smör.