Soja-crème brûlée med citron och oxalis

0 röster
2 h
4

Oxalis är en syrlig ört som fint bryter av sötman i denna sojasmakande crème brûléen. En härlig kombination av sötma, syra och umami!

Dryckestips från Maya Samuelsson:

Ruppertsberger Imperial Riesling, 2015
Tyskland, Pfalz Nr 72038

Joh Jos Prüm Graacher Himmelreich Kabinett , 2012
Tyskland, Mosel Nr 99863

Dr Loosen Riesling Beerenauslese , 2013
Tyskland, Mosel Nr 5364

Visa mer
2 h
4

Du behöver

  • 300 g grädde
  • 80 g mjölk
  • 80 g äggula
  • 60 g socker
  • 35 g soja
  • lite extra socker, till att bränna
  • 1 citron
  • oxalis, eller annan syrlig ört

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 95 grader.
  2. Vispa ihop grädde, mjölk, äggula, socker och soja. Häll upp i formar och baka i ugn på tills brûléen stelnat (det tar mellan 1-2 h beroende på din ugn). Har du varmluftsugn behövs inte vattenbad annars kan det rekommenderas att du stället formarna i ett vattenbad för att få jämnare temperatur. Ta hjälp av en termometer i vattenbadet.
  3. Kyl brûléen när de är klara.
  4. Filea citronen och dela klyftorna i mindre bitar, låt dem ligga i lite socker.
  5. Bränn av brûléerna med socker och garnera med oxalis och sockrad citron
28 oktober 2016
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept