Calvadossky

15 november 2007
10

Du behöver

  • 100 g champinjoner
  • 30 g vitlök
  • 100 g schalottenlök
  • 2 msk matolja
  • 2 msk socker
  • 4 dl rött vin
  • 1 dl rött portvin
  • 7 dl kalvfond
  • 5 g timjan
  • 5 g calvados
  • 50 g smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hacka champinjoner, vitlök och schalottenlök och fräs allt i matolja. Strö över socker och låt karamellisera något. Tillsätt rödvin och portvin och låt koka ihop till hälften. Tillsätt kalvfond och timjan och låt koka ihop tills en tredjedel återstår. Sila genom en finmaskig sil. Vid servering hetta upp såsen, tillsätt calvados och vispa ner smör. Smaka av med salt och peppar.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept