Rökt älghjärta med pepparrotskräm

Rökt älghjärta med pepparrotskräm
Foto: TV4

Rökt älghjärta med pepparrotskräm

Av: Sofia - Mora

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

Rökt älghjärta med pepparrotskräm och örtolja serveras med knäckesticks.

Vintips
Pinot Gris, Jules Muller, art.nr. 71134, 95 kr. Den kommer att matcha upp det rökta med sin frukt och kryddighet perfekt!
**
Sofias meny består även av**

Helstekt oxfilé

Färskostmousse med hjortron

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 500 g rökt älghjärta
  • 150 g färskost (typ Philadelphia)
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 1-2 msk färsk pepparrot, riven
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen, (efter smak)
  • 1 dl olivolja
  • 1 knippe färska örter (t ex timjan, rosmarin och persilja)
  • 100 g pinjenötter
  • 4 knäckesticks, köpta eller hembakade

Gör så här

  1. Putsa älghjärtat och skär i mycket tunna skivor.
  2. Blanda färskost, crème fraiche och pepparrot efter smak.
  3. Salta och peppra.
  4. Mixa olivoljan med örterna.
  5. Torrosta pinjenötterna i en stekpanna.
  6. Arrangera älghjärtat och pepparrotskrämen på fyra tallrikar.
  7. Ringla över örtoljan, strö över pinjenötterna och lägg på knäckesticksen.