I samarbete med Nick's

Sockerfri morotskaka med krämig frosting

4 röster
60 m
8

Morotskaka är en riktig klassiker och given favorit till eftermiddagskaffet. Med Nick's Use like sugar gör du dessutom kakan helt sockerfri. Enkelt och hur gott som helst!

Visa mer
60 m
8

Du behöver

  • 3 ägg
  • 2,5 dl Nick's Use like sugar
  • 0,5 dl neutral olja
  • 100 g smör, smält
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 150 g äpple
  • 150 g morot
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3,25 dl vetemjöl (glutenfritt för den som önskar)

Glasyr

  • 100 g smör
  • 0,5 citron
  • 150 g färskost
  • 3 msk Nick's Use like sugar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Morotskaka
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja med att vispa ägg och Use like sugar tillsammans i en skål tills smeten blivit porös och fluffig. Tillsätt sedan smält smör och olja.
  3. Vispar alla torra ingredienser i en annan skål: mjöl, salt, kardemumma, kanel och bikarbonat. Blanda de torra ingredienserna med äggvispet. När du har smeten klar, tillsätt då morötter och äpplen.
  4. Häll ut smeten i en bakform och baka i ugnen i cirka 35 minuter.
  5. Glasyr
    Blanda ingredienserna till glasyren och låt stå i kylskåpet tills kakan är klar. Bred sedan glasyren över kakan då den svalnat helt.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...