Sockerfri morotskaka med krämig frosting

Sockerfri morotskaka med krämig frosting
Foto: Nick's / Malin Seijboldt

Sockerfri morotskaka med krämig frosting

15 ingredienser

60 m

Morotskaka är en riktig klassiker och given favorit till eftermiddagskaffet. Med Nick's Use like sugar gör du dessutom kakan helt sockerfri. Enkelt och hur gott som helst!

Tips
Nicks produkter

Tips

Baka sockerfritt med Nick's Use like sugar!

Ingredienser

portioner
  • 3 ägg
  • 2,5 dl Nick's Use like sugar
  • 0,5 dl neutral olja
  • 100 g smör, smält
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 150 g äpple
  • 150 g morot
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3,25 dl vetemjöl (glutenfritt för den som önskar)

Glasyr

  • 100 g smör
  • 0,5 citron
  • 150 g färskost
  • 3 msk Nick's Use like sugar

Gör så här

Morotskaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja med att vispa ägg och Use like sugar tillsammans i en skål tills smeten blivit porös och fluffig. Tillsätt sedan smält smör och olja.
  3. Vispar alla torra ingredienser i en annan skål: mjöl, salt, kardemumma, kanel och bikarbonat. Blanda de torra ingredienserna med äggvispet. När du har smeten klar, tillsätt då morötter och äpplen.
  4. Häll ut smeten i en bakform och baka i ugnen i cirka 35 minuter.

Glasyr

  1. Blanda ingredienserna till glasyren och låt stå i kylskåpet tills kakan är klar. Bred sedan glasyren över kakan då den svalnat helt.