I samarbete med Nick's

Sockerfri kladdkaka med chokladfrosting och soft toffee

12 röster
60 m
12 bitar

En riktigt kladdig kladdkaka med mörk choklad, toppad smakrik chokladfrosting och soft toffee. Drömmigt gott fika - helt utan socker.

Visa mer
60 m
12 bitar

Du behöver

Kladdkaka

  • 4 ägg
  • 4 Nick's Soft Toffee
  • 250 g Nick's Dark Chocolate
  • 150 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl Nick's Use like sugar
  • 0,5 dl Nick's Chocodrink
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • smör, till formen
  • Nick's Use like sugar, till formen

Chokladfrosting

  • 250 g mascarpone
  • 75 g Nick's Milk Chocolate
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1-2 tsk kokosolja

Dekoration

  • Nick's Soft Toffee
  • Nick's Dark Chocolate
  • färska bär
  • färsk citronmeliss
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Kladdkaka
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smör i en kastrull, dra av kastrullen från plattan och tillsätt bitar av choklad och soft toffee. Rör om tills chokladen smält.
  3. Rör därefter ner ägg, grädde, kakao, Use Like sugar och vaniljpulver.
  4. Fördela smeten i en smord och sockrad springform (24 cm i diameter). Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Konsistensen ska vara kladdig i mitten. Låt stå till sig under minst en timme.
  5. Chokladfrosting
    Smält chokladen försiktigt i mikron tillsammans med lite kokosolja. Låt svalna en stund.
  6. Vispa mascarpone under ca 30 sekunder med elvisp. Vispa därefter ner smält choklad och grädde. Grädden tillsätts för att göra konsistensen mjukare, så använd mängd grädde efter önskad konsistens.
  7. Bred på frostingen när kladdkakan svalnat helt (annars smälter den). Toppa med Soft Toffee, hackad choklad - och annat härligt som är fint att dekorera med!
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...