I samarbete med Nick's

Sockerfri flädersaft

0 röster
20 m + tid i kyl

Gör egen fläderblomssaft som är uppfriskande och söt på samma gång - fast helt utan socker.

Tips! Häll saften i fryspåsar som har isbitsformar. Då kan du spara saften längre och du får kall saft på samma gång!

Visa mer
20 m + tid i kyl

Du behöver

  • 4 dl Nick's Use like sugar
  • 1 l vatten
  • 1 krm askorbinsyra
  • 20 fläderblommor (stora klasar)
  • 1 citron
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka upp vatten och Use like sugar i en stor kastrull. Rör under tiden så att allt löser upp sig.
  2. Rensa och skölj blomklasarna under tiden vattnet kokar. Skaka av dem och lägg dem i en stor bunke eller kastrull.
  3. Skölj citronen och skär dem i skivor och lägg dem tillsammans med fläderblommorna.
  4. Häll ner askorbinsyra i det uppkokta sockervattnet. Häll det heta vattnet över blommorna och låt svalna. Sätt lock över saften.
  5. Låt flädersaften stå att dra i två dagar i sval temperatur. Därefter silar du av flädersaften och häller över till flaskor. Förvara i kylskåp.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...