Socca med getost, mandel och grillade jalapeños

5 röster
30 m + 1 h
12 st

Socca, som är en kikärtspannkaka, passar utmärkt till både sött och salt. I det här receptet serveras Soccan i plättformat toppad med getost, mandel, jalapeños, koriander och lime.

Visa mer
30 m + 1 h
12 st

Du behöver

  • 3 jalapeños

Socca (kikärtspannkaka)

  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 1 ägg
  • 2,5 dl vatten
  • 3 msk olivolja
  • örter

Servering

  • 100 g getost, smulad
  • 1 dl mandlar, torrostade och hackade
  • koriander, hackad
  • 1 lime, klyftor
  • lönnsirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rosta jalapeños i ugnen i ca 5 minuter. Hacka och lägg undan fram till servering.
  3. Vispa ihop pannkakssmeten, låt den stå och svälla 1 timme före stekning för bästa resultat.
  4. Stek pannkakorna i en plättlagg, så att de blir lagom stora till fingerfood.
  5. Strö över getost, mandel, jalapeños, koriander. Ringla över lönnsirap och servera med limeklyftor.
5 maj 2016
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept