Socca med chèvre och marinerade grönsaker

Socca med chèvre och marinerade grönsaker
Foto: Eva Hildén

Socca med chèvre och marinerade grönsaker

11 ingredienser

40 min

Socca är en sorts pannkaka som är både glutenfri, laktosfri och äggfri. Hemligheten är att man använder kikärtsmjöl! I Frankrike säljs socca som gatumat och i både sött och salt utförande. Här toppas pannkakan med chèvre, marinerade grönsaker, oliver och timjan.

Ta fram det bästa med Tabasco
Tabasco grön pepparssås

Ta fram det bästa med Tabasco

TABASCO® pepparsåser tar fram det bästa i maten och förhöjer även andra råvarors smak i det du tillagar.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 3 dl kikärtsmjöl
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk TABASCO® Grön pepparsås
  • 0,5 tsk salt
  • olja (till stekning)

Servering

  • 200 g chèvreost, smulad
  • 300 g grönsaker, marinerade (t.ex. grillad paprika, soltorkad tomat och inlagd kronärtskocka)
  • 1 dl oliver (gärna både gröna och svarta)
  • 1 kruka färsk timjan
  • TABASCO® Grön pepparsås

Gör så här

  1. Vispa ihop kikärtsmjöl, vatten, olivolja, TABASCO® Grön pepparsås och salt till en slät smet i en bunke. Låt stå minst 15 minuter.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Grädda soccasmeten på medelvärme som lite tjockare pannkakor. Stek dem ett par minuter på varje sida.
  3. Lägg upp soccan på tallrikar. Toppa med chèvre, marinerade grönsaker, oliver, timjan och några droppar TABASCO® Grön pepparsås.
  4. Tips! Variera tillbehören efter smak och säsong. Tänk svenskodlade färska eller grillade grönsaker i skördetid, stekt svamp och rostade rotfrukter på hösten, fräst kål på vintern eller botanisera ett varv i hyllan för picklade, inlagda och på annat sätt konserverade grödor! Ersätt chèvre med exempelvis hackade nötter eller rostade solrosfrön för en vegansk variant.
TIPS!
Fler tips!
Tabasco Moules marinières på asiatiskt vis med jalapeño-aioli

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Tabasco hittar du här!

Läs mer