Blanda och sikta resterande torra ingredienser. Blanda i dessa försiktigt i den porösa äggblandningen.
Baka av i en 24 cm form eller liknande, 175 grader ca 30 minuter.
Vaniljkräm
Tillsätt allt utom vaniljpulver i en kastrull. Vispa till en jämn smet.
Värm på svag värme och vispa hela tiden. Det får ej koka.
När smeten tjocknat så tar du kastrullen direkt från spisen. Rör i vaniljpulver. Låt svalna.
Mousse
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten.
Värm passionsfrukter tillsammans med sockret. Låt koka någon minut, tillsätt sedan dom urkramade gelatinbladen.
Vispa grädden lätt och blanda i den avsvalnade passionskrämen. Låt stå i kyl minst en timme.
Montering
Skär upp tårtbotten i önskad storlek dela den sedan i två eller tre beroende på hur tjock den blev.
Fyll första lagret med vaniljkräm och andra lagret med mousse.
Kavla marsipan i lagom tjocklek och täck bakelsen. Forma kanterna. Skär av i framändan så det återstår ca 4-5 cm. Gör ett veck i mitten. Vik sedan upp kanten. Skär bort överflödig marsipan. Och ta bort, får du överflödiga flikar kan du vika bort dem. Klart, bara att dekorera med blått band.