Snöägg med jordgubbssås och fruktsallad

Snöägg med jordgubbssås och fruktsallad
Foto: TV4

Snöägg med jordgubbssås och fruktsallad

Av: Anna - Säffle

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

45 m

Maränger kokta i mjölk serveras med jordgubbssås och sallad på mango, vindruvor och ananas.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Snöägg

  • 3 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • ca 50 g mandelspån

Jordgubbssås

  • 150 g frysta jordgubbar
  • 0,5 limefrukt, saften
  • 1 dl strösocker

Fruktsallad

  • 0,5 mango
  • 20 vindruvor (kärnfria)
  • 0,5 ananas
  • 10 blad färsk mynta, hackade

Gör så här

Snöägg

  1. Vispa äggvita, socker och fröna från vaniljstången till en fast maräng.
  2. Sätt på en kastrull full med vatten, häll i några deciliter mjölk så att det blir vitt. Det får absolut inte koka, bara värma till 90 grader.
  3. Forma marängen till ägg, med hjälp av skedar. Lägg ned marängerna i vatten/mjölk-blandningen. Låt dem ligga i ca 3-4 min, och vänd dem sedan och låt gå 3-4 min på den sidan. Ta upp dem försiktigt och lägg dem på ett papper för att rinna av.
  4. Rosta mandelflarnen i en torr stekpanna på medelhög värme tills de blivit ljust bruna.

Jordgubbssås

  1. Blanda jordgubbar och limejuice i en kastrull och koka upp. Söta med socker efter tycke och smak. Mixa slät med stavmixer och låt såsen svalna.

Fruktsallad

  1. Tärna mango och ananas och dela vindruvorna.

Servering

  1. Servera snöäggen tillsammans med jordgubbssås och lite fruktsallad. Toppa snöäggen med rostade mandelflarn.