Sniglar Provençale

Sniglar Provençale
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sniglar Provençale

8 ingredienser

Sniglar är en omtyckt läckerhet. Sniglar köper man oftast serveringsfärdiga på burk, skalen köper man separat. Den här rätten serveras med bröd.

Ingredienser

portioner
  • 24 sniglar med skal
  • 150 g smör
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 2 msk hasselnötter, finhackade
  • 2 msk champinjoner, finhackad
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa smöret mjukt och tillsätt vitlök, persilja, nötter, champinjoner, salt och peppar.
  2. Lägg sniglarna i väl rengjorda snigelskal. Bred kryddsmöret över. Lägg sniglarna i en liten snigelpanna eller på ugnssäkert fat. Värm dem i ugnen tills smöret börjar skumma.
  3. Servera rykande heta.