Snickersdessert

Snickersdessert
Foto: Linus Hallgren
Mattias Kristiansson porträtt
Mattias Kristiansson porträtt

Snickersdessert

10 ingredienser

20 m

Allt som börjar med ”snickers” är en garantistämpel i min värld. För hur kan jordnötter och choklad bli annat än succé? /Mattias

Recept ur Mattias Kristianssons kokbok Välkommen till vegoriket.

Ingredienser

portioner

Snickersmousse

  • 50 g mörk choklad
  • 2 msk mjölk (t ex soja-, mandel- eller havremjölk)
  • 1,5 msk kakao
  • 0,5 dl jordnötssmör
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 0,5 krm flingsalt
  • 2 dl vispgrädde (t ex Alpro Airy & Creamy)

Servering

  • 150 g digestivekex
  • chokladsås
  • jordnötter, hackade

Gör så här

  1. Hacka den mörka chokladen fint. Blanda den med mjölk, kakao, jordnötssmör, sirap och salt i en kastrull. Smält ihop på svag värme tills du har en slät, sammetslen kräm. Häll över i en skål och låt svalna något.
  2. Vispa under tiden vispgrädden fast och fluffig.
  3. Vänd ner en klick vispad grädde i chokladsmeten så att den lättas upp. Vänd sedan försiktigt ner chokladsmeten i den vispade grädden.
  4. Krossa digestivekexen eller mixa dem lätt i en matberedare. Varva krossade digestivekex och snickersmousse i små dessertskålar. Toppa med chokladsås och hackade jordnötter.
  5. Låt stå i kylen tills det är dags att servera.