Snabbrenovera köket - 3 enkla tips

Är du sugen på att renovera köket? Men känner att det är för dyrt?
Ingen fara! Här tipsar vi om små, enkla och prisvärda sätt att snabbrenovera köket på. Vi utlovar stor skillnad till ett lägre pris - och med liten ansträngning!

​1. Byta köksluckor

Genom att byta ut köksluckorna (men inte stommen) i köket tjänar du både tid och pengar.
Nordanro erbjuder fina köksluckor i olika modeller och färger som passar alla olika typer av stommar.
En liten förändring som gör stor skillnad! Här hittar du tips på luckor!

​Topplista när det gäller färg i kök och på köksluckor: Grått kök, vitt kök, svart kök, grönt kök, beige köksluckor, kök i trä och ek samt blått kök.

Det finns många trender att inspireras av inom köksvärlden men det viktigaste är att du hittar en färg och stil som passar just dig och ditt hem. Här nedan tipsar vi om olika färger och hur de kan påverka just ditt kök. 

​Trendfärgen grå

Grå är den mest populära kökslucke-färgen just nu. Det finns så otroligt många nyanser av grått så det är enkelt att anpassa efter hur just du vill ha det. Grå är en bra färg för att skapa en tidlös look på ditt kök, utan att det blir för formellt. 

​Varmt med beige

Beige är den perfekta färgen för dig som inte vill haka på den grå trenden men heller inte vill ha ett helt vitt kök. Den beiga nyansen passar superfint till trä och metall. 

​Grönt är skönt

Grönt är en kanske lite otippad färg som trendar just nu. Vill du ha en neutral ton som håller över tid är grönt din färg! Grönt påverkar också våra sinnen och inger lugn och ro. Det finns oändligt många nyanser av grönt, våga testa lite och blanda nyanserna - hela köket behöver inte ha samma färg. På så vis skapar du dynamik på ett subtilt och stilfullt sätt. 

Se så mycket ett luckbyte kan göra för ett kök!

​Den tidlösa klassikern vit

Vill du satsa på en riktigt klassisk look på ditt kök är vitt ett bra alternativ. Vitt passar alla stilar och kan enkelt göras modernt, klassiskt, lantligt eller minimalistiskt. Det tacksamma med den vita färgen är också att den passar alla sorters träslag, stenar och metaller. 

Våga mörkt!

Om du vill sticka ut i köksdjungeln är mörkt blå eller svart vägen att gå. Under de senare åren har den mörka trenden faktiskt vuxit till sig rejält och vi är inte längre fega för att färglägga våra kök. Dessa mörka färger går även fint att anpassa efter vilken typ av kök du vill ha - men passar extra bra i ett modernt, stilrent eller industriellt kök. 

Läs mer om köksluckor från Nordanro här!

​2.  Handtag och knoppar till luckorna

När du valt dina köksluckor återstår ett viktigt val: vad ska du ha för handtag till dem? Här kan du leka med material- och färgkontraster, svarta handtag till vita luckor till exempel. Även här är det bara fantasin som sätter gränser och du kan skapa en look på ditt kök som speglar just din stil. 

​3. Piffa med små detaljer

Har du inte råd att renovera men bara vill piffa upp köket - ja då finns det såklart massor av små detaljer du kan ändra på.
Känns kakel svindyrt och krångligt? Idag finns det fantastisk självhäftande och måttbeställd kakeldekor att fästa ovanpå kaklet. Det finns allt från marmor till marockanska mönster.
En ny matta i köket gör stor skillnad liksom en ny tavla på väggen, en ny lampa eller varför inte måla om köksstolarna i glada färger?
Även nya gardiner, snittblommor och örter gör underverk för ett trist kök!

Läs mer om att renovera kök hos Elons nya kök Nordanro >>