I samarbete med Scan

Snabba och goda tilltugg till påsk!

Påsken närmar sig med stormsteg. Bjuder du in hela släkten, är det många barn runt bordet eller myser du med tjejgänget hemma i soffan? Här är 4 tips på enkla och supersnabba tilltugg att göra till påsk!

Tid är guld värt oavsett om det är tjocka släkten som strax knackar på dörren med en hel barnaskara i släptåg eller om du bara har bjudit in närmsta tjejkompisarna på middag. 

Att ha små snacks att bjuda på är ett perfekt sätt att få folk att känna sig välkomna, samtidigt som du kan ta det lite lugnare i köket utan att ha kurrande magar och stirriga blickar i nacken.
Scans nya "Korvish och Järpish", innehåller hälften kött och hälften grönsaker och är en perfekt bas  att trolla fram enkla smårätter med!

1. Krustader eller crostinis...
...med hummus eller färskost på är en bra grund att för att toppa med Järpish och en kvist dekorativ rosmarin. Gör en lite prydlig armé av "Järpish"-krustader. Snabbt, enkelt, snyggt och supergott!

2. En frasig pizzaslice...
 ...får gommen att gå i spinn - speciellt om man är hungrig och väntar på varmrätten. Och snacka om att det är lätt att göra, ta färdiga smördegsplattor (dela i valfri storlek), bred på lite tomatpuré, fyll på med "Korvish"-bitar, fetaost och krydda med oregano eller pizzakrydda. In i ugnen på 250 grader tills de får lite färg. Dekorera med lite fetaost, gröna kvistar och granatäpplekärnor. Voilà!

3. Gör små minihamburgare....
.... uppradade på skedar vilket blir ett dekorativt inslag i snacksbuffén! Stek "Järpish", dela dem på mitten och fyll dem med hummus eller din favoritfärskost. Lägg upp på sked och dekorera med en grön kvist. Lätt som en plätt!

4. Gör söta "Järpish"-muffins...
Ögats njutning är minst lika viktig som gommens. Fyll söta små minimuffinsformar med hummus eller färskost, doppa ner en Järpish på tandpetare och dekorera med några granatäpplekärnor. (Ha sedan en skål med Järpish bredvid så gästerna kan forsätta dippa i sin söta muffinsform).

Eller vill du bjuda på en färgsprakande sallad? HÄR har vi samlat fler goda recept!

Goda recept med Korvish & Järpish