Snabb vegolasagne med örtpesto

Snabb vegolasagne med örtpesto

9 ingredienser

40 min

En vegetarisk lasagne som går riktigt snabbt att förbereda tack vare genvägar och lite smarta tips! Här använder vi keso och riven ost istället för bechamelsås, örtpesto som smaksättning och en färdigköpt tomatsås i fyllningen.

Svegro Örtpesto Basilika

Örtpesto Basilika

I det här receptet använder vi Örtpesto Basilika. God - som om du gjort den själv!

Ingredienser

portioner
  • 6 tomater, stora
  • 2 morötter
  • 500 g cottage cheese
  • 150 g ost, smakrik och riven
  • 1 burk tomatsås [500 g]
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 1 burk Svegro Örtpesto Basilika
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva tomaterna. Skala morötterna och riv dem.
  3. Blanda cottage cheese med hälften av osten, salt och peppar.
  4. Bred ut lite av tomatsåsen i botten av en ugnssäker form (ca 20 x 30 cm).
  5. Varva sedan lasagneplattor med pesto, tomatskivor, morot, tomatsås och cottage cheese blandningen; toppa det översta lagret plattor med pesto och tomatskivor.
  6. Strö över resten av den rivna osten och tillaga i mitten av ugnen i 25–30 minuter.