I samarbete med Maldon

Snabb och het tomatpasta med burrata

4 röster
30 m
4
Argbiggans pasta
Foto: Eva Hildén

Ta fram det bästa och lyft smaken med ”Maldon havssalt”.

maldon_produktbild_01

En kärleksfullt tillagad tomatsås är något av det bästa! Det här receptet på Pasta arrabiata med basilika och burrata får extra sting av TABASCO®.

Tips! Önskar du mer hetta krydda med extra TABASCO®, gärna originalet! Du kan också byta ut den vanliga pastan till lins- eller kikärtspasta som är rik på protein och fibrer.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g hela konserverade tomater
  • 2 msk TABASCO® Buffalo pepparsås
  • 2 dl grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning eller koncentrerad fond)
  • 400 g pasta
  • 1-2 tsk flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Topping

  • 2 burrata [à 275 g]
  • 1 kruka färsk basilika
  • Maldon havssalt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala, dela och finhacka löken. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Fräs lök och vitlök i rikligt med olivolja i en stekpanna, tills löken är mjuk och blank. Rör ner tomatpurén och fräs ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt burktomaterna (klipp gärna sönder dem först direkt i burken med en sax), TABASCO® Buffalo pepparsås och buljong. Koka upp och låt sjuda 10–15 minuter. Smaka av med honung, salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av i ett durkslag.
  5. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Blanda med tomatsås och basilikablad.
  6. Lägg upp pastan på tallrikar. Toppa med burrata. Ringla över olivolja, strö över havssalt och nymalen svartpeppar. Garnera gärna med mer basilika.
Kökets dryckesbrev

laddar fler recept...

Laddar fler recept...