• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Snabb och het tomatpasta med burrata

POPULÄRT
Argbiggans pasta
Foto: Eva Hildén

Snabb och het tomatpasta med burrata

6 steg att laga

14 ingredienser

30 m

En kärleksfullt tillagad tomatsås är något av det bästa! Det här receptet på Pasta arrabiata med basilika och burrata får extra sting av TABASCO®.

Tips! Önskar du mer hetta krydda med extra TABASCO®, gärna originalet! Du kan också byta ut den vanliga pastan till lins- eller kikärtspasta som är rik på protein och fibrer.

maldon_produktbild_01

Ta fram det bästa och lyft smaken med ”Maldon havssalt”.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g hela konserverade tomater
  • 2 msk TABASCO® Buffalo pepparsås
  • 2 dl grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning eller koncentrerad fond)
  • 400 g pasta
  • 1-2 tsk flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Topping

  • 2 burrata [à 275 g]
  • 1 kruka färsk basilika
  • Maldon havssalt

Gör så här

  1. Skala, dela och finhacka löken. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Fräs lök och vitlök i rikligt med olivolja i en stekpanna, tills löken är mjuk och blank. Rör ner tomatpurén och fräs ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt burktomaterna (klipp gärna sönder dem först direkt i burken med en sax), TABASCO® Buffalo pepparsås och buljong. Koka upp och låt sjuda 10–15 minuter. Smaka av med honung, salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av i ett durkslag.
  5. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Blanda med tomatsås och basilikablad.
  6. Lägg upp pastan på tallrikar. Toppa med burrata. Ringla över olivolja, strö över havssalt och nymalen svartpeppar. Garnera gärna med mer basilika.