Snabb och enkel hemgjord senap

Snabb och enkel hemgjord senap
Foto: Eva Hildén

Snabb och enkel hemgjord senap

13 ingredienser

15 min

Hemgjord senap på bara några minuter! Tänk så mycket du använder senap till! Hovmästarsås, julskinka och sill är bara tre saker som dyker upp i tankarna direkt.

Ta fram det bästa med Colman’s
Colman’s_produktbild_01

Ta fram det bästa med Colman’s

Colman’s heta, karaktäristiska smak kommer från en speciell blandning av olika ljusa och mörka senapsfrön.

Läs mer

Ingredienser

Hemgjord senap

  • 1 dl colman's senapspulver
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,75 dl ljus öl (vatten eller bryggkaffe)
  • 0,5 dl mörk sirap
  • 1 msk ättiksprit 12 %
  • 1 msk vetemjöl
  • 0,5 krm salt

Sweet och spicy

  • 1 msk honung
  • 1 tsk TABASCO® Original pepparsås

Whiskey Sour

  • 1 msk whisky
  • 1 limefrukt, finrivet skal

Kryddig och örtig

  • 2 tsk rosépeppar, grovkrossad
  • 1 tsk torkad rosmarin

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under omrörning tills det tjocknar, ca 3–5 minuter.
  2. Häll upp senapen i en skål. Täck med plastfolie och låt svalna.
  3. Tillsätt eventuellt någon av smaksättningarna och blanda.
  4. Låt senapen vila 1 dygn i kylen (den blir bara bättre av att mogna längre än så, gärna minst 1 vecka).
TIPS!
Fler tips!
Colmans Julens godaste silltallrik - med maxade smaker

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Colman’s hittar du här!

Läs mer