Snabb gratäng med fisk och broccoli
Foto: TV4
Snabb gratäng med fisk och broccoli
Ingredienser
- 5-600 g torskfilé
- 1 förp fryst broccoli
- 1 förp musslor i vatten, liten
Sås:
- 1 msk margarin
- 2 msk vetemjöl
- ca 3 dl mjölk och musselspad
- 1 äggula
- 2 msk ost, riven
- salt
- peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Smöra en ugnsform lätt. Lägg fisken i formen. Sätt in den mitt i ugnen 5 min.
- Koka broccolin 5 min i lättsaltat vatten och låt den rinna av.
- Fräs margarin och mjöl till såsen i en kastrull. Späd med vätskan, krydda och småkoka 5 min. Ta såsen av värmen och rör ned äggulan och musslorna.
- Slå av spadet på fisken. Lägg broccolin runtom och slå på såsen. Strö på osten och gratinera 20 – 30 min.