I samarbete med Podravka

Snabb carbonara med ajvar

20 m
4
Podravka carbonara med ajvar
Foto: Angelica Söderberg
20 m
4

Du behöver

  • 250 g bacon
  • 500 g spaghetti
  • 4 dl ärtor
  • 2 dl parmesan
  • 6-8 msk ajvar från Podravka
  • 1 lök
  • 1-2 msk olivolja
  • en klick smör
  • salt och svartpeppar
  • Mixsallad
  • Basilikablad, ett knippe

Gör så här

  1. Koka pastan al dente. Hacka lök och fräs i panna tillsammans med bacon. Tillsätt ärtorna och låt dem gå varma.
  2. Slå av pastavattnet, tillsätt en klick smör och en matsked ajvar och rör om.
  3. Servera pastan med sallad, några basilikablad och en rejäl klick ajvar i mitten. Strö över parmesan.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Podravka

Visa alla recept från Podravka