Snabb carbonara med ajvar

Podravka carbonara med ajvar
Foto: Angelica Söderberg

Snabb carbonara med ajvar

12 ingredienser

20 m

En klassisk carbonara som får en tvist med att använda ajvar istället för äggula. Prova Podravkas starka eller milda ajvar.

Ingredienser

portioner
  • 250 g bacon
  • 500 g spaghetti
  • 4 dl ärtor
  • 2 dl parmesanost
  • 6-8 msk Podravka Ajvar stark
  • 1 gul lök
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • salt
  • svartpeppar
  • salladsmix
  • 0,5 kruka basilika

Gör så här

  1. Koka pastan al dente. Hacka lök och fräs i panna tillsammans med bacon. Tillsätt ärtorna och låt dem gå varma.
  2. Slå av pastavattnet, tillsätt en klick smör och en matsked ajvar och rör om.
  3. Servera pastan med sallad, några basilikablad och en rejäl klick ajvar i mitten. Strö över parmesan.
TIPS!
Edin Dzemat

Vill du ha fler recept med ajvar?

[Inspireras av kocken Edin Dzemat när han lagar enkla rätter med ajvar!](https://www.koket.se/edin-dzemats-basta-tips-med-ajvar)