Bjud på nya spännande smaker nästa gång du bakar smulpaj! De här smakrika små smulpajerna med jordgubbar, passerade tomater och citron är ljuvligt goda.
Söt och sammetslen Passata. Rätter lagade med Muttis passerade tomater faller hela familjen i smaken!
Läs mer
Ingredienser
små pajer
Pajdeg
125 g smör, rumsvarmt
3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 msk strösocker
2 msk Mutti Passata
Jordgubb- och tomatkompott
500 g jordgubbar
1 dl strösocker
1,5 dl Mutti Passata
0,5 tsk vaniljpulver
1 citron, skal och saft
Smuldeg
0,5 dl pajdeg (se recept ovan)
0,5 dl mandelmassa
0,5 dl havregryn
0,5 tsk malen kardemumma
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Pajdeg
Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt Mutti Passata och knåda ihop till en jämn deg. Ta undan ca 0,5 dl deg för att göra smuldeg senare. Slå in resterande deg i plastfolie och låt vila i kylen i minst 1 timme.
Tillsätt 0,5 dl mandelmassa, 0,5 dl havregryn och 0,5 tsk kardemumma till smuldegen och nyp ihop. Ställ i kylen.
Jordgubb- och tomatkompott
Skär jordgubbarna i bitar och häll över en msk socker. Låt stå i 5 minuter och vattnas ur. Häll av vätskan och häll ner jordgubbarna i en katrull.
Tillsätt resten av sockret, passerade tomater och vaniljpuvler och låt koka upp. Sjud kompotten i ca 15 minuter tills jordgubbarna faller sönder och kompotten tjocknat något. Smaka av med citronsaft och citronzest och låt svalna något.
Kalva ut pajdegen och täck 6 små pajformar (eller en stor) med degen.
Förgrädda pajskalen i ugnen i ca 5 minuter. Fyll pajskalen med kompotten, toppa med smuldegen och grädda pajerna i ugnen i 12-15 minuter.