I samarbete med WW ViktVäktarna

Smulpaj med rabarber och äpple

30 röster
6

Du behöver

  • 350 g rabarber
  • 2 äpplen
  • 2 tsk majsmjöl
  • 50 g syltad ingefära
  • 50 g flytande margarin
  • 80 g havregryn
  • 1,5 msk farinsocker
  • 0,5 tsk malen kanel
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190 grader (varmluftsugn 170 grader).
  2. Skala och skär rabarber i 1,5 cm stora bitar. Skala och skär äpple i 1 cm stora bitar. Lägg rabarber och äpple i en ugnsfast form (ca 20 cm lång) och strö över majsmjöl. Blanda väl så att alla bitar blir täckta. Hacka ingefära och blanda ner. Tillsätt lite kallt vatten och tillaga utan att täcka över i ugnen i ca 15 minuter.
  3. Blanda under tiden samman margarin och havregryn. Blanda sedan ner farinsocker och kanel.
  4. Strö smuldegen över frukten och sätt tillbaka i ugnen ytterligare 25 minuter tills den blir gyllenbrun. Servera den varm.
Tips!
ViktVäktarna Lätta kanelbullar

Fler tips från WW ViktVäktarna

laddar fler recept...

Laddar fler recept...