I samarbete med ViktVäktarna

Smulpaj med rabarber och äpple

Smulpaj med rabarber och äpple
Foto: ViktVäktarna

Den här lättlagade desserten är fylld med fruktsmak, det perfekta valet till helgens familjemiddag.

SmartPoints/portion: 6

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här!

Tips! Du kan servera med 0,5 dl lätt vaniljkvarg och lägga till 1 SmartPoints per portion

14 juni 2017
6

Du behöver

  • 350 g rabarber
  • 2 äpplen
  • 2 tsk majsmjöl
  • 50 g syltad ingefära
  • 50 g flytande margarin
  • 80 g havregryn
  • 1,5 msk farinsocker
  • 0,5 tsk kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190 grader (varmluftsugn 170 grader).
  2. Skala och skär rabarber i 1,5 cm stora bitar. Skala och skär äpple i 1 cm stora bitar. Lägg rabarber och äpple i en ugnsfast form (ca 20 cm lång) och strö över majsmjöl. Blanda väl så att alla bitar blir täckta. Hacka ingefära och blanda ner. Tillsätt lite kallt vatten och tillaga utan att täcka över i ugnen i ca 15 minuter.
  3. Blanda under tiden samman margarin och havregryn. Blanda sedan ner farinsocker och kanel.
  4. Strö smuldegen över frukten och sätt tillbaka i ugnen ytterligare 25 minuter tills den blir gyllenbrun. Servera den varm.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna