Smulpaj med björnbär

Smulpaj med bär
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Smulpaj med björnbär

7 ingredienser

En galet god paj där det går lika bra att använda andra bär som blåbär, jordgubbar, hallon, vinbär, lingon eller som björnbär. Till de bär som innehåller mycket vatten används den större mängden potatismjöl.

Ingredienser

portioner
  • 100 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 1 l färska björnbär [500 g djupfrysta]
  • 0,5 dl strösocker
  • 1-2 msk potatismjöl

Till servering:

  • grädde, lättvispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjöl och socker till smuldegen i en skål. Skär smöret i mindre bitar och finfördela det i mjölet till en grynig massa.
  2. Smörj en ugnssäker form och lägg i bären. Strö över socker och potatismjöl, fördela smuldegen över och grädda i 15-20 minuter. Servera med lättvispad grädde.