Smörstekt torsk med svampsås och rostad kål

Smörstekt torsk med svampsås och rostad kål

14 ingredienser

30 min

Smörstekt torsk med en helt ljuvlig svampsås och rostad sojapenslad spetskål. En riktig festmåltid som inte lämnar någon besviken!

Ta fram det bästa med Kikkoman
kikkoman_produktbild_05

Ta fram det bästa med Kikkoman

Kikkoman Ponzu - Fräsch, fyllig och mjuk citrussmak. Perfekt till fisk och skaldjur, såser, buljonger och marinader.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 600 g torskfilé (skinn- och benfri)
  • smör, till stekning
  • färsk persilja, till garnering
  • salt
  • svartpeppar

Svampsås

  • 250 g blandad svamp (efter säsong)
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 dl fiskbuljong (vatten + buljongtärning eller koncentrerad fond)
  • 3 msk Kikkoman Ponzu Lemon
  • 0,5 msk Grey Poupon dijonsenap

Rostad kål

  • 1 spetskål
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk Kikkoman Tamari-soja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

Svampsås

  1. Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Fräs svampen i smör i en stekpanna tills den börjar få färg och den mesta vätskan har kokat in, ca 5 minuter. Tillsätt crème fraiche, grädde, fiskbuljong, ponzusås och dijonsenap. Koka upp och sjud 10–15 minuter under lock. Smaka av med peppar.

Rostad kål

  1. Skär kålen i 4 klyftor. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Blanda ihop olivolja och soja. Pensla kålen med blandningen. Rosta i mitten av ugnen tills kålen är nätt och jämnt mjuk och har fått lite färg, ca 20 minuter.

Torsk

  1. Skär fisken i portionsbitar. Krydda runtom med salt och peppar. Stek fisken i smör i en stekpanna 3–4 minuter per sida eller tills innertemperaturen i den tjockaste delen är 52–56 grader.
  2. Fördela svampsåsen på tallrikar. Lägg fisken ovanpå och den rostade kålen bredvid. Garnera med persilje- eller körvelkvistar.
TIPS!
Fler tips!
Koreansk råbiff med majo

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Kikkoman hittar du här!

Läs mer