Smörstekt torsk med svampsås och rostad kål

Smörstekt torsk med svampsås och rostad kål

0

14 ingredienser

30 min

Smörstekt torsk med en helt ljuvlig svampsås och rostad sojapenslad spetskål. En riktig festmåltid som inte lämnar någon besviken!

kikkoman_produktbild_05

Kikkoman Ponzu Lemon

Fräsch, fyllig och mjuk citrussmak. Perfekt till fisk och skaldjur, såser, buljonger och marinader.

Ingredienser

portioner
  • 600 g torskfilé (skinn- och benfri)
  • smör, till stekning
  • färsk persilja, till garnering
  • salt
  • svartpeppar

Svampsås

  • 250 g blandad svamp (efter säsong)
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 dl fiskbuljong (vatten + buljongtärning eller koncentrerad fond)
  • 3 msk Kikkoman Ponzu Lemon
  • 0,5 msk Grey Poupon dijonsenap

Rostad kål

  • 1 spetskål
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk Kikkoman Tamari-soja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Svampsås
    Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Fräs svampen i smör i en stekpanna tills den börjar få färg och den mesta vätskan har kokat in, ca 5 minuter. Tillsätt crème fraiche, grädde, fiskbuljong, ponzusås och dijonsenap. Koka upp och sjud 10–15 minuter under lock. Smaka av med peppar.
  3. Rostad kål
    Skär kålen i 4 klyftor. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Blanda ihop olivolja och soja. Pensla kålen med blandningen. Rosta i mitten av ugnen tills kålen är nätt och jämnt mjuk och har fått lite färg, ca 20 minuter.
  4. Torsk
    Skär fisken i portionsbitar. Krydda runtom med salt och peppar. Stek fisken i smör i en stekpanna 3–4 minuter per sida eller tills innertemperaturen i den tjockaste delen är 52–56 grader.
  5. Fördela svampsåsen på tallrikar. Lägg fisken ovanpå och den rostade kålen bredvid. Garnera med persilje- eller körvelkvistar.
TIPS!
läs mer
Koreansk råbiff med majo

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Kikkoman hittar du här!

Läs mer