Byt potatisen mot kålrabbi nästa gång du gör stuvad potatis. Här stuvas och smaksätts den med dill och serveras till stekt lax. Forellrommen ger fin sälta och sätter lite extra guldkant på den här trevliga rätten.
Skala kålrabbin och skär i mindre bitar, spar 1 hel skalad kålrabbi till svarvning. Koka bitarna mjuka i saltat vatten. Svarva kålrabbin du har kvar så att det blir fina
långa strängar av tunn kålrabbi. Låt ligga i kallt vatten. Har du ingen grönsakssvarv, skär i tunna fina strimlor.
Häll av och skölj den kokta kålrabbin i kallt vatten.
Skala, finhacka och fräs löken mjuk i olja. Tillsätt vin och låt koka ihop. Rör ner crème fraiche och värm med kålrabbin. Tillsätt mjölken så att stuvningen inte blir för tjock.
Lägg i dill, spenat, citronskal och smaka av med salt precis före servering.
Salta och peppra fisken. Stek den gyllenbrun på bägge sidor i smör till en innertemperatur på ca 45-56 grader.
Lägg upp lax tillsammans med stuvning på tallrikar. Garnera med rå kålrabbi och forellrom.