Smörstekt kungskrabba med citrongräs, limepicklad lök och ångad grön sparris

1 röst
45
4

Elegant rätt med kungskrabba som är stekt i smör och serverad med ångad grön sparris och citrongräskokt grädde samt en limepicklad rödlök. 

Visa mer
45
4
4 portioner

Du behöver

  • 4-8 ben av kungskrabba
  • smör
  • 4 citrongräs
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 lime
  • 1 msk socker
  • 1 liten rödlök
  • plockade blad från thaibasilika
  • plockade blad från blekselleri
  • 8 stora gröna sparrisar
  • 5 msk ostronsås
  • 1 msk soja
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 riven vitlök solo

Gör så här

  1. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda löken med limejuice och socker. Låt stå i 20 minuter. Rör runt ibland. Skala krabban. Krossa citrongräset och koka upp det med grädden. Smaka av med salt. Sila av och ställ såsen åt sidan.
  2. Blanda ostronsås, soja, vitlök och ingefära.
  3. Skala sparrisen och skär den i remsor. Placera sparrisen i en bambukorg och ånga tills ett litet tuggmotstånd finns kvar.
  4. Samtidigt som sparrisen ångas, stek krabban i smör. Smaka av med salt.
  5. Lägg sparrisen på en tallrik. Ringla över ostronsås. Lägg dit den smörstekta krabban. Blanda löken med thaibasilika och selleriblad. Lägg en fin hög med picklad lök på tallriken. Slå på citrongrässåsen.
4 maj 2018
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept