Smörstekt fasanbröst med gorgonzola och karljohansvamp

30 m
4

En riktig lyxmiddag på fasanbröst! Serveras med en krämig gorgonzola och den Italienska delikatessen karljohansvamp.

20 augusti 2017
30 m
4

Du behöver

  • 2 dl kokhett vatten
  • 50 g torkad karljohansvamp
  • 12 enkla fasanbröst (3 per person)
  • 30 g gul lök, hackad
  • 40 g smör
  • salt och peppar
  • 6 cl Eau det Vie
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk viltfond
  • 150 g gorgonzola

Gör så här

  1. Koka upp 2 dl vatten och blötlägg den torkade svampen tills hela har mjuknat. Häll inte bort vattnet!
  2. Inspektera fasanbrösten så att ingen hagel finns kvar (så att dina gäster inte biter av en tand).
  3. Stek fasanbrösten tillsammans med gul lök i smöret. Salta och peppra.
  4. Flambera fasanbrösten med Eau de Vie. Häll svampen och blötläggningsvattnet över de flamberade fasanbrösten. Addera nu vispgrädde och fond och låt sjuda tills såsen har reducerats till hälften.
  5. Innan servering tillsätt gorgonzola och låt det gå tills den har smält.
  6. Serveras varmt tillsammans med till exempel ugnsstekta klyftpotatis med salvia, hela vitlökar och rosmarin.
Kommentera receptet

Fler goda recept