Smörkola toppad med lakrits

0 röster

Mathias Ljungbergs recept på smörkola som toppas lakritsgranulat och havssalt.

Visa mer

Du behöver

  • 250 g grädde, 40 %
  • 255 g strösocker
  • 140 g ljus sirap
  • 100 g smör

Topping

  • lakritsgranulat
  • havssalt

Gör så här

  1. Koka upp allt förutom smöret i en tjockbottnad kastrull. Låt sedan koka på låg värme till 123-125 grader (eller gör kulprovet). Rör om då och då.
  2. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt smöret under omrörning.
  3. Olja en form som är ca 15x20cm, häll i kolan och strö över lakritsgranulat och havssalt.
  4. Låt stå i rumstemperatur över natten, skär sedan upp till önskade bitar. Slå in i smörpapper. Förvaras torrt.
29 mars 2018

Fler goda recept