Smördegspizza med rom och citronzest

Smördegspizza med rom och citronzest

8 ingredienser

20 min

En frasig pizza som passar perfek att skära upp i snittar till buffén - eller varför inte äta som fredagsmys? Matcha pizzan med Briska Demi Sec Sauvignon Blanc & Gröna Äpplen Alkoholfri för en ultimat smakupplevelse!

Tips från Briska
Briska Demi Sec Sauvignon Blanc & Gröna Äpplen

Tips från Briska

Servera gärna pizzan med Briska Demi Sec Sauvignon Blanc & Gröna Äpplen Alkoholfri!

Läs mer

Ingredienser

portioner pizza
  • 1 ark smördeg (färdig)
  • 2 dl crème fraîche
  • 150 g Västerbottensost, riven
  • 0,5 rödlök
  • 1 förp smetana [2 dl]
  • 1-2 burkar stenbitsrom [80 g]
  • 1 citron, zesten (det gula på skalet)
  • 1 kruka dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Bred ut smördegen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Bred på crème fraîche och smula över västerbottensost. Grädda enligt anvisningarna på smördegsförpackningen, tills osten fått färg och degen puffat upp sig.
  3. Finhacka rödlök. Klicka ut smetana och stenbitsrom på den något avsvalnade pizzan. Strö över rödlök och riv över citronzest. Garnera med dill.
TIPS!
Fler tips!
Briska Grillad ananas med vaniljglass och hallonkolasås

Fler tips!

Här hittar du fler tips och festliga recept från Briska Alkoholfri Cider.

Läs mer