Sätt ugnen på 125°. Blanda samman paprika, rosmarin, oregano, mejram och basilika. Klappa in blandningen i laxen. Skeda över oljan, strö över salt och pressa över citron eller lime. Baka laxen i ugnen tills den är genomkokt. Det tar ca 30 minuter, beroende på laxens tjocklek. Ta ut ur ugnen, låt svalna och dela i mindre bitar.
Höj ugnsvärmen till 175°. Klä en form, 25 cm diameter, med smördegen. Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda skalet i 15 minuter.
Höj ugnsvärmen till 200°. Ansa och skär vårlöken i mindre bitar, ansa sockerärterna och kryssa tomaterna i toppen. Ställ tomaterna i skalet och fördela lax, ost, vårlök och sockerärter runt om. Vispa ihop äggen med mjöl, grädde och mjölk, krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet och grädda i 35-45 minuter, tills den stannat. Täck eventuellt med folie mot slutet av gräddningen.